Συγκίνηση και απέραντη θλίψη επικράτησε στην κηδεία της εγγονής του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, της 22χρονης Σίρσε Κένεντι Χιλ, που εντοπίστηκε νεκρή την περασμένη Πέμπτη 1 Αυγούστου σε κτιριακό συγκρότημα το οποίο ανήκει στην οικογένεια στο Χαϊάνις Πορτ της Μασαχουσέτης.

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται πως πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ενώ πάλευε εδώ και χρόνια με την κατάθλιψη. Η Σίρσε Κένεντι Χιλ ήταν το πιο πρόσφατο θύμα της κατάρας των Κένεντι, ενώ για τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ωστόσο, άνθρωποι κοντά στην οικογένεια ανέφεραν ότι ο θάνατος της δεν ήταν αυτοκτονία αλλά... ατύχημα λόγω ναρκωτικών.

Συγκίνηση και σπαραγμός στην κηδεία της

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η κηδεία της, στην  Εκκλησία της Παναγίας της Νίκης, κοντά στην ιστορική έπαυλη των Κένεντι στο Cape Cod, πριν θαφτεί στο κοντινό νεκροταφείο του Αγίου Φραγκίστου στο Σέντερβιλ.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε στίχους από το τραγούδι Μπιγιονσέ «XO», καθώς και μια αναθεωρημένη έκδοση του παραδοσιακού ιρλανδικού τραγουδιού «When Irish Eyes Are Smiling». Το όνομα του  Σίρσε- που σημαίνει «ελευθερία» στα γαελικά - αντικαταστάθηκε στους στίχους του τραγουδιού, τυπωμένο μαζί με μια χαμογελαστή φωτογραφία της.












«Όταν τα μάτια της Σίρσε χαμογελούν. Σίγουρα είναι σαν την αρχή της Άνοιξης. Στο άκουσμα του Ιρλανδικού γέλιου μπορείς να ακούσεις αγγέλους να τραγουδούν. Όταν η καρδιά της Σίρσε είναι χαρούμενη όλος ο κόσμος μοιάζει φωτεινός και χαρούμενος. Και όταν τα μάτια της Σίρσε χαμογελούν... Σίγουρα σου κλέβουν την καρδιά» ανέφερε το συγκινητικό ποίημα.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η γιαγιά της

Συντετριμμένη η μητέρα της Κόρντνει Κένεντι που έθαψε τη μοναχοκόρη της. Η Κόρντνει Κένεντι δεν σταμάτησε να κλαίει ούτε λεπτό. Δίπλα της ήταν διάφοροι συγγενείς που δεν την άφησαν ούτε μία στιγμή μόνη της.

Τραγική φιγούρα και η γιαγιά της Έθελ Κένεντι η οποία έχει βιώσει μια σειρά από τραγωδίες, ιδίως τη δολοφονία του συζύγου της και τους πρόωρους θανάτους των δύο από τα ένδεκα παιδιά τους.

Θάφτηκε δίπλα από τη θεία της που αυτοκτόνησε

Η Σίρσε Κένεντι θάφτηκε δίπλα από τη θεία της Μέρι Ρίτσαρντσον Κένεντι, την σύζυγο του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο Νεότερος, η οποία αυτοκτόνησε όταν ήταν 52 χρονών το Μάιο του 2012. Μάλιστα, τότε είχε ακουστεί ότι η Μέρι Ρίτσαρντον Κένεντι είχε κατάθλιψη και σοβαρά προβλήματα με το σύζυγο της.

Μάλιστα, ο θείος της Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο Νεότερος είπε κάποια αποχαιρετιστήρια λόγια για την 22χρονη.

AP_19217548043770
AP_19217556949388
AP_19217579750709
AP_19217582798774
AP_19217588083180
AP_19217695626458
AP_19217695710329

Ο θείος της την αποχαιρέτησε και μέσω Instagram.

«Χάσαμε την κόρη μας και τα παιδιά μας την αδελφή τους. Η Σίρσε ήταν έντονη τόσο για την αγάπη της για την οικογένεια της όσο και για τη δίψα της για δικαιοσύνη. Μία άφοβη περιπετειώδης κοπέλα που ενέπνεε με περιέργεια και τρυφερότητα τους φίλους της. Αλλά το μεγαλύτερο της χάρισμα ήταν ότι έβρισκε σε όλα την αστεία τους πλευρά και μας έκανε δώρο το γέλιο της αλλά και το γέλιο μας. Το τραυματικό κενό που αφήνει στην οικογένεια είναι πολύ μεγάλο για να επουλωθεί».

Περιέγραψε μερικές από τις τελευταίες ώρες της: πώς περνούσε το χρόνο με τη γιαγιά της Έθελ Κένεντι και είχε βγει μαζί με έναν φίλο πριν επιστρέψει στο σπίτι για μια βουτιά στον Ατλαντικό Ωκεανό.

View this post on Instagram

We’ve lost our daughter and our children, their sister. Saoirse was fierce, both in her love for her family and yearning for justice. A fearless adventurer, she inspired curiosity and daring in her friends. But her greatest gift was to find humor in everything and to give us all the gift of her laughter - and our own. The gaping hole that she leaves in our family is a wound too large to ever heal. 1) Saoirse at our Cape House. 2) Leaping from jetty with cousin Michaela. 3) Cheryl moves Saoirse into Boston College dorm. 4) On stage with Kenny Chesney at Foxborough with Courtney, Noah, and Kenny in mid leap. 5) with her cousins on Glide. 6) relaxing with cousin Noah on boom. 7) New Years Day On summit of Ajax with cousins. 8) A luminous, beautiful soul. 9) with Cheryl at Cape. 10) Swinging on halyard into Nantucket Sound.

A post shared by Robert F. Kennedy Jr. (@robertfkennedyjr) on