Ένα ακόμη πλοίο αποφάσισε να στείλει το βρετανικό ναυτικό στον Περσικό Κόλπο, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Πρόκειται για τη φρεγάτα «HMS Duncan», η οποία μαζί με τη φρεγάτα «HMS Kent», κατευθύνεται στον Κόλπο, με στόχο την αντικατάσταση βρετανικού πολεμικού πλοίου, το οποίο ήδη επιχειρεί στην περιοχή.

Αποστολή των βρετανικών πολεμικών πλοίων αποτελεί η συνοδεία των εμπορικών πλοίων, υπό σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, και η αποτροπή περιστατικών εμπλοκής με τις αρχές του Ιράν.

«Οπουδήποτε στον κόσμο κυματίζει η κόκκινη σημαία, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας κάθε φορά που αυτή δοκιμάζεται» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στον απόηχο της πρόσφατης κατάσχεσης ενός βρετανικού τάνκερ από τις ιρανικές αρχές, οι οποίες επικαλέστηκαν την παραβίαση του διεθνούς ναυτικού δικαίου.

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την «σύλληψη» του ιρανικού τάνκερ «Grace 1» (σ.σ. μετονομάστηκε σε «Adrian Darya 1» στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία της παραβίασης των κυρώσεων στη Συρία.