Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας προχώρησε η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι.

Η δούκισα του Σάσεξ αποφάσισε να κάνει μήνυση στον διευθυντή της εφημερίδας Mail on Sunday για το γεγονός ότι δημοσίευσε την επιστολή που είχε στείλει στον πατέρα της.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η κίνηση του πρίγκιπα Χάρι να ασκήσει κριτική στα βρετανικά ταμπλόιντ, λέγοντας ότι αδικούν την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Ο Χάρι εξέφρασε μάλιστα το φόβο του ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται», κάνοντας ευθεία αναφορά στον τρόπο που τα ίδια ταμπλόιντ αντιμετώπιζαν την αδικοχαμένη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Mail on Sunday είχε δημοσιεύσει πολλές ιστορίες για τον πατέρα της Μέγκαν, ιδιαίτερα την περίοδο του γάμου της με τον πρίγκιπα και αυτό, διότι εκείνος δεν ήταν καλεσμένος.

Μάλιστα, η εφημερίδα είχε «στήσει» και σκηνές με παπαράτσι που έδειχναν τον πατέρα να διαβάζει από τις εφημερίδες τα νέα του γάμου.

Παράλληλα, ασκούσε ιδιαίτερη κριτική στο ζεύγος για τον τρόπο που προσπάθησε να κρατήσει τα ΜΜΕ μακριά από το γάμο και τη βάφτιση του παιδιού τους, αλλά και τα έξοδα της ανακαίνισης της νέας τους κατοικίας.