Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σήμερα, Τρίτη, παρά το γεγονός ότι στο επενδυτικό κοινό εξακολουθεί να επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρή άνοδο 0,11% στις 27.493,48 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με οριακή άνοδο 0,02% στις 8.434,68 μονάδες, και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με μικρή πτώση 0,12%, στις 3.074,62 μονάδες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Newmoney.gr, οι Financial Times είχαν μεταδώσει ότι στελέχη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζητούν την ενδεχόμενη άρση επιπλέον δασμών σε αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα, εν είδει παραχώρησης για να οριστικοποιηθεί η σύναψη διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, ο Λευκός Οίκος εξετάζει πιο συγκεκριμένα την ακύρωση δασμών που έχουν επιβληθεί ήδη σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 112 δισ. δολαρίων όπως ρούχα, οικιακές συσκευές και οθόνες υπολογιστών, που ανέρχονται στο 15%, και τέθηκαν σε εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε στα 52,5 δισ. δολάρια από τα $55 δισ. τον Αύγουστο, ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με την πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch.

Ωστόσο, ακόμα και μετά την πτώση του Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά να εμφανίσουν ακόμα μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα το 2019 από ό,τι το 2018.

Στην αγορά εμπορευμάτων το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κινήθηκε 1,04% υψηλότερα στα 57,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 1,68% στα 1.485,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκεέναντι του ευρώ και του γεν, ενλώ διολίσθησε ως προς τη στερλίνα. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1072 δολ./ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε 6,7 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,855%.