Καθ' ολοκληρίαν σε ψηφιακή μορφή θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία το συνέδριο των Δημοκρατικών, που θα δώσουν το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές στον Τζο Μπάιντεν.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 17-20 Αυγούστου, ανακοίνωσαν ότι ο Μπάιντεν δεν θα παραστεί αυτοπροσώπως στο Μιλγουίκι στο Ουινσκόνσιν για να αποδεχθεί το χρίσμα «προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία». Η απόφαση ελήφθη «έπειτα από διαβουλεύσεις με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας και ειδικούς, που υπογράμμισαν την επιδείνωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού».

«Οι εισηγητές του συνεδρίου, μεταξύ αυτών ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, δεν θα μεταβούν στο Μιλγουόκι προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία», έγραψαν οι διοργανωτές σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Τζο Μπάιντεν θα εκφωνήσει την ομιλία του για να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του από την πολιτεία του Ντέλαγουερ, όπου διαμένει, τονίζουν. Η ώρα και ο τόπος θα γνωστοποιηθούν «αργότερα».

Ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εκφωνήσει την ομιλία του αποδοχής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές της 3ης Νοεμβρίου, χωρίς να παραστεί στο συνέδριο του κόμματος.