1.851 νέα κρούσματα κορωναϊού καταγράφηκαν την Τετάρτη στη γειτονική Ιταλία, με την χώρα να ανακοινώνει άλλους 19 νεκρούς από την πανδημία.  Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 1.648 νέα κρούσματα και 1.776 την περασμένη Κυριακή , κρατώντας σταθερά υψηλό τον αριθμό των μολύνσεων στη χώρα.


Νάπολη, Ρώμη και Λομβαρδία οι εστίες των κρουσμάτων

Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών στην Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (287) , όπου η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, στο Λάτιο με πρωτεύουσα την Ρώμη (210) και στην Λομβαρδία (201).

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, τόνισε ότι αν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες δεν μειωθεί ο αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού, η περιοχή του θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέο lockdown και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν το μεγαλύτερο δυνατό αίσθημα ευθύνης.


Θετικοί στον κοροναϊό δύο γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων


Στο μεταξύ, δυο γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων προέκυψαν θετικοί στον κορωναϊό. Ως εκ τούτου, αποφασίσθηκε η διακοπή των εργασιών όλων των επιτροπών του σώματος, ενώ τα μέλη των «πεντάστερων», στην γερουσία, υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, δεν προβλέπονταν ψηφοφορίες από την ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας.