Η τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο συνεχίζεται για τα καλά, καθώς όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη θα ανοίξει το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.


Η συνάντηση Ερντογάν - Τατάρ


Στην Άγκυρα μετέβη σήμερα ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ όπου είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Τατάρ - ο οποίος είναι υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» της επόμενης Κυριακής- απέναντι στον Μουσταφά Ακιντζί, έχοντας τη στήριξη της Άγκυρας, δήλωσε: «το 2019 υποσχεθήκαμε το άνοιγμα του Βαρωσιού (το κλειστό μέρος της Αμμοχώστου) και τώρα πραγματοποιούμε το πρώτο βήμα». Υπογράμμισε επίσης ότι ανοίγει για τον κόσμο η παραλιακή ζώνη από την Πέμπτη. 


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι γνωρίζει τη σημασία της κίνησης για τους τουρκοκύπριους και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι θα ενοχληθούν κάποια κέντρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα πάντα οι τουρκοκύπριοι ήταν αυτοί που έκαναν υπομονή. Δυστυχώς δεν υπήρξε αντίκρισμα για αυτήν την υπομονή. Πλέον είναι κατανοητό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνολική λύση.

Καιρός για να οικοδομηθεί ένας νέος οδικός χάρτης πάνω στις νέες πραγματικότητες. Το Βαρώσι ανήκει στους τουρκοκύπριους».