Περισσότεροι από 42,17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και 1.143.025 έχουν πεθάνει από την COVID-19 παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταγραφή του Reuters.

Τα περιστατικά των κρουσμάτων υπόψιν έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων στη Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε δέκα ημέρες και για πρώτη φορά ξεπέρασε την Πέμπτη τα 200.000 ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με τον απολογισμό Reuters, με πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης να καταγράφουν αυτή την εβδομάδα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Η Ευρώπη σημειωτέον κατέγραψε 100.000 ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά στις 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το γαλλικο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, συνολικά στην Ευρώπη έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού και περισσότεροι 258.000 θάνατοι από covid-19.

Ευρωπαϊκές χώρες μάλιστα, όπως η Ιταλία, η Αυστρία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Βοσνία κατέγραψαν την Πέμπτη τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Η Ευρώπη ως περιφέρεια καταγράφει υπόψιν περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την Ινδία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ μαζί.