Η φετινή λίστα της Lloyd's LIst περιλαμβάνει δώδεκα Έλληνες εφοπλιστές, μεταξύ των 100 κορυφαίων προσωπικοτήτων που παίζουνσημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το έτος 2020.


Οι κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές 


Ο Ιωάννης Αγγελικούσης (Αngelicoussis Shipping Group)– καταλαμβάνει την έβδομη θέση, αποτελώντας τον κορυφαίο Έλληνα πλοιοκτήτη στη λίστα των Lloyd’s θέση που κατέχει σταθερά εδώ και χρόνια.


Παρακάτω, στη 13η θέση της λίστας είναι ο Γεώργιος Προκοπίου των Dynacom/Dynagas/Seatraders. Στη συνέχεια, στην 24η θέση ο Γεώργιος Οικονόμου της TMS Group.


Μία θέση παρακάτω βρίσκεται η Αγγελική Φράγκου του Ομίλου Navios. Ο Πήτερ Λιβανός GasLog/DryLog καταλαμβάνει την 35η θέση στην λίστα αυτή.


Ο Πέτρος Παππάς της μεγαλύτερης εταιρείας με πλοία ξηρού φορτίου Star Bulk είναι στην 37η θέση, ενώ ο  Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και ιδιοκτήτης της Golden Union βρίσκεται στην 38η θέση.


Στην 59η βρίσκεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης Capital Group. Ακριβώς στην επόμενη θέση, στην 60η ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare.


Στη θέση 81 της λίστας βρίσκεται η Άννα Αγγελικούση Alpha Bulkers, Alpha Gas και Pantheon Tankers. Στην 83η είναι ο Νίκος Τσάκος της ΤΕΝ και στην 86η θέση ο Δημήτρης Φαφαλιός πρόεδρος της INTERCARGO που είναι η Ένωση ανεξαρτήτων πλοιοκτητών φορτηγών πλοίων.


Ακόμη αξίζει να σημειωθεί πως στην 93η θέση βρίσκεται η Κύπρια επιχειρηματίας Δέσποινα Θεοδοσίου Πρόεδρος της WISTA International.


Στην πρώτη θέση βρίσκονται τιμής ένεκεν οι Ναυτικοί οι οποίοι είναι οι ήρωες στη διάρκεια της πανδημίας. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Robert Uggla της AP Moller Holding και Søren Skou της AP Moller Maersk. Ο Xu Lirong και ο Miao Jianmin της Cosco/China Merchants καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ενώ στην τέταρτη θέση είναι οι Zhao Guicai του ICBC Financial Leasing και Ζhao Jiong του Bocomm Financial Leasing.