Πληθαίνουν τα προβλήματα για τον Ρούντι Τζουλιάνι, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με αφαίρεση της ιδιότητας μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.


Ψάχνουν σύνδεση με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο


Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά έρευνα για τα σχόλιά του και τη σύνδεσή τους με την εισβολή στο Καπιτώλιο, την περασμένη Τετάρτη. Ο Σύλλογος καταδίκασε τις βίαιες πράξεις των ένθερμων υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκαν, η ευθύνη δεν ανήκει μόνον στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ευθύνεται και ο Τζουλιάνι.


«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βασική αιτία του αποτρόπαιου περιστατικού, η ευθύνη του οποίου βαραίνει πρωτίστως τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρει. «Ωστόσο, ο πρόεδρος δεν έδρασε μόνος του. Ώρες πριν το εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στο Καπιτώλιο, ο προσωπικός δικηγόρος του Ρούντολφ Τζουλιάνι απευθύνθηκε σε πλήθος συγκεντρωμένων στον Λευκό Οίκο, προβάλλοντας καταγγελίες χωρίς αποδεικτικά για εκτεταμένη διαφθορά στην προεδρική εκλογή και στην Τζόρτζια».


Ο Τζουλιάνι συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου, σε μια περίοδο που οι σύμμαχοί του απομακρύνονται. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης κατήγγειλε ότι έλαβε εκατοντάδες καταγγελίες για τη στάση του Τζουλιάνι που αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της προεδρικής εκλογής.