Τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στη Γερμανία είναι επί του παρόντος αδιανόητα, κατά την πρόεδρο του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου.

 «Τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού είναι αδιανότητα επί του παρόντος. Ανησυχώ πολύ για τις νέες μεταλλάξεις του κοροναϊού. Απαιτούνται περισσότερα διαγνωστικά τεστ, ιδίως για τις νέες μεταλλαγμένες μορφές του κοροναϊού», τόνισε σήμερα η πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου «Marburger Bund», Σουζάνε Γιόνα στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR2. 

«Σοκάρομαι όταν ακούω για χαλάρωση μέτρων»

 «Σοκάρομαι ως γιατρός όταν ακούω κάποιους να συζητούν για χαλάρωση των μέτρων, σαν να επρόκειτο μόνο για την σωστή προστασία των ηλικιωμένων πολιτών και μετά όλα θα μπορούσαν να συνεχιστούν όπως πριν από τον κορανοϊό.

Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 60 και 79 ετών έχουν ήδη πεθάνει 11.000 άνθρωποι. Ως γιατρό με πονάει να αποδεχτώ τη μοίρα τους. Εκτός τούτου, γίνεται πολύ μικρή συζήτηση για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της μόλυνσης από τον Covid 19», πρόσθεσε η Γιόνα.

 Η πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του προέδρου του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος ζήτησε χτες από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) «να σκεφτεί τα σενάρια χαλάρωσης, επειδή το τρέχον lockdown δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα».

 Ξεπέρασαν τις 25.000 τα κρούσματα κοροναϊού στη Γερμανία

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 25.164 τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας τα 1.978.590, δείχνουν σήμερα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

 Παράλληλα, 1.244 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 43.881 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

 Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός αυτός θανάτων σε μια ημέρα είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ως εδώ αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια της Γερμανίας.

 «Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών»

Την ίδια ώρα, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού για τον νέο κορανοϊό τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών, μετά τη δημόσια πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 58,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η πρόταση του κ. Σέντερ είναι «καλή» ή «μάλλον καλή», ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 34,7%.