Iδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στη Γερμανία η βρετανική μετάλλαξη, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Έχουμε ένα σκοτεινό νέφος πολύ σοβαρού κινδύνου στο παρασκήνιο», υποστήριξε ο Ζάιμπερτ από το Βερολίνο.

 «Τώρα βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπήρξε μια ικανοποιητική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν το τελευταίο 24ωρο 6.729 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιδημιολογικού ινστιτούτου Robert Koch (RKI).

 «Αυτές είναι οι πρώτες μας επιτυχίες σε αυτό το δεύτερο πανδημικό κύμα», είπε τονίζοντας ότι «ταυτόχρονα, διατρέχουμε τον μεγάλο και πολύ πραγματικό κίνδυνο ότι η βρετανική μετάλλαξη θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες και ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα μπορούσαν να αυξηθούν ξανά. Δεν περιμένουμε ότι η Γερμανία θα ξεφύγει από την περαιτέρω εξάπλωση της μετάλλαξης του ιού».

 Ως εκ τούτου, ο Ζάιμπερτ τόνισε πως, κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης του Βερολίνου παραμένει η περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων της νόσου Covid - 19. «Πρέπει να επιτύχουμε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων το συντομότερο δυνατό», υποστήριξε. «Εάν μειωνόταν ο αριθμός των κρουσμάτων , τα πρώτα που θα άνοιγαν θα ήταν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε και, πρώτα απ 'όλα, να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους περιορισμούς που αποφασίζουν οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.