Την Ελλάδα αποθεώνει αναγνώστρια της αμερικανικής εφημερίδας «Boston Globe», με αφορμή τα ραντεβού για τον εμβολιασμό, που κλείνονται μέσω της πλατφόρμας που σχεδίασε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα έχει συγκεντρώσει διάφορα παράπονα αναγνωστών της σχετικά με τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει στην προσπάθειά τους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και μια γυναίκα από την Αθήνα, η οποία επιχείρησε να βοηθήσει την αδελφή και τη μητέρα της να κλείσουν ραντεβού ώστε να κάνουν το εμβόλιο κατά της νόσου Covid σ΄ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα της Μασαχουσέτης.

«Η αναγνώστρια εξέφρασε τον εκνευρισμό και την αναστάτωσή της σχετικά με τη διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό», αναφέρει αρχικά το ρεπορτάζ, καταγγέλοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει έλλειψη τεχνικών υποδομών αλλά και προσωπικού, ενώ συνέκρινε την κατάσταση στις ΗΠΑ με το σύστημα που επικρατεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα».

Δεν μπορώ να το πιστέψω πως η Ελλάδα μπορεί να βρει τη λύση και ένα πολύ καλό σύστημα για τα ραντεβού προς εμβολιασμό και οι ΗΠΑ αδυνατούν. Μοιάζουν τόσο ανοργάνωτα όλα στις ΗΠΑ», αναφέρει η αναγνώστρια της Boston Globe από την Αθήνα.
αναφέρει η αναγνώστρια της «Boston Globe» από την Αθήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βοστώνης, για να κλείσεις ραντεβού θα πρέπει να μπεις σε μια πλατφόρμα με τα διαθέσιμα κέντρα εμβολιασμού στη Μασαχουσέτη και στη συνέχεια να περιμένεις στην... ψηφιακή «ουρά» για να κλείσεις ραντεβού. Ένα προβληματικό σύστημα, καθώς μπορεί να περιμένεις για 45 λεπτά στην «ουρά» και τελικά να μην κλείσεις ραντεβού.