Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν πίσω στο σπίτι τον πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς φαίνεται πως δεν γνωρίζει την πλήρη έκταση της πολυσυζητημένης συνέντευξης του Χάρι και της Μέγκαν, με την οικογένειά του να προσπαθεί να τον προστατεύσει για όσο διάστημα βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Ο Φίλιππος επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στο Κάστρο του Γουίντσορ, μετά από έναν μήνα νοσηλείας, αλλά φέρεται να αγνοεί σε μεγάλο βαθμό την πλήρη ζημιά που έχει προκληθεί από τη συνέντευξη των Σάσεξ.

Η δημοσιογράφος Katie Nicholl, που ειδικεύεται σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, δήλωσε πως η καθημερινή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέστησε πρακτικά «αδύνατο να αποφευχθεί εντελώς» η ενημέρωση του πρίγκιπα, ακόμη και όταν ανάρρωνε από την καρδιοχειρουργική επέμβαση. Αλλά, σύμφωνα με την ίδια, καταβλήθηκαν προσπάθειες για να προστατευθεί από τα περισσότερα.

Παρά το γεγονός ότι ο Φίλιππος πήρε εξιτήριο, οι ανησυχίες για την υγεία του παραμένουν. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούνιο ο σύζυγος της βασίλισσας θα γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια.