O πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, ανακοίνωσε ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να θέσουν τέρμα στη σοβαρή πολιτική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα του Καυκάσου θα διεξαχθούν στις 20 Ιουνίου.

«Η καλύτερη λύση οι εκλογές» 

Ο Πασινιάν ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook πως "ο καλύτερος τρόπος εξόδου" από την κρίση είναι η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών αφού αντιστάθηκε στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί μετά τη στρατιωτική ήττα από το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το φθινόπωρο του 2020. Η ημερομηνία αποφασίστηκε έπειτα από συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν και τους ηγέτες δύο σημαντικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, διευκρίνισε ο Πασινιάν.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός κατηγορείται από την αντιπολίτευση για προδοσία αφότου αποδέχθηκε τον Νοέμβριο μια συμφωνία ειρήνης που πρότεινε η Μόσχα επικυρώνοντας μια ταπεινωτική ήττα απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Πασινιάν, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2018 χάρη σε μια λαϊκή εξέγερση κατά της διαφθοράς των μετασοβιετικών ελίτ, αντιστάθηκε στις πιέσεις όμως η απόφασή του να αποπέμψει υψηλόβαθμους στρατιωτικούς στα τέλη Φεβρουαρίου, κατηγορώντας τους ότι ήθελαν να υποθάλψουν ένα πραξικόπημα, οδήγησε σε διαδηλώσεις.