Με αφορμή όλα όσα εξομολογήθηκαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξή τους στην Όπρα, οι αποκαλύψεις για το διάσημο ζευγάρι δεν έχουν τελειωμό. Μεταξύ των πολλών αποκαλύψεων που έκανε το ζευγάρι, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και να αφήσει το βροχερό Λονδίνο για το ηλιόλουστο Λος Άντζελες, είναι και η «τιμωρία» του παλατιού σε βάρος τους, που έκοψε κάθε ροή εισοδήματος από το παλάτι, με αποτέλεσμα ο Χάρι να πιεστεί πολύ οικονομικά και να αγχωθεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Χάρι, ο οποίος επικαλέστηκε πολλές φορές τη μητέρα του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τόνισε ότι αναγκάστηκαν να ζήσουν με τα χρήματα που του άφησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα μετά το θάνατό της. Φεύγοντας από το Λονδίνο και μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες, το ζευγάρι δεν θα αρκούνταν σε μια μέτρια ζωή. Προφανώς και θέλησαν να ζήσουν σαν σταρ του Χόλιγουντ, ωστόσο, μπορούν να αντέξουν την οικονομική επιβάρυνση της νέας τους ζωής;

Αρχικά, οι δυο τους μετακόμισαν σε ένα πανάκριβο σπίτι αξίας πολλών εκατομμυρίων, του οποίου τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια. Και μπορεί το ζευγάρι να διαθέτει περιουσία αξίας εκατομμυρίων, ωστόσο, δεν έχουν εισοδήματα και ουσιαστικά τρώνε από τα έτοιμα. Η απόφαση του πρίγκιπα Κάρολου να κόψει το ετήσιο εισόδημα του Χάρι από το παλάτι, καθώς ήθελε να δείξει ότι τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων δεν πηγαίνουν στο Λος Άντζελες για να χρηματοδοτούν τη ζωή ενός πρώην μέλους της βασιλικής οικογένειας, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο ζευγάρι.

Όπως αναφέρει το «Forbes», τέσσερις εμπειρογνώμονες ασφαλείας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μέγκαν και ο Χάρι ξοδεύουν περίπου 2 έως 3 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για την ομάδα ασφαλείας τους. Εκτός από την ομάδα ασφαλείας που χρειάζονται οι ίδιοι, στο αρχοντικό τους στο Montecito και τα ηλεκτρονικά για να διατηρήσουν το σπίτι πολύ ασφαλές, ο Χάρι και η Μέγκαν χρειάζονται επίσης φρουρούς που ελέγχουν κάθε τοποθεσία πριν τις επισκεφθεί το ζευγάρι. Χρειάζονται επίσης ασφαλή οχήματα για να τους μεταφέρουν στην κάθε περιοχή, καθώς και διαδικτυακούς εμπειρογνώμονες που μπορούν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εισβολή στο σπίτι τους

Παρά την ομάδα ασφαλείας που κοστίζει πολλά στη Μέγκαν και τον Χάρι, τον περασμένο Δεκέμβριο και, συγκεκριμένα την παραμονή των Χριστουγέννων, ένας 37χρονος άντρας, ο Νίκολας Μπρουκς, κατάφερε να μπει στο σπίτι τους. Ο άνδρας έγινε αντιληπτός από την ομάδα ασφαλείας και οι αξιωματικοί του σερίφη της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα τον άφησαν να φύγει με προειδοποίηση. Ωστόσο, η προειδοποίηση φαίνεται πως δεν λειτούργησε, αφού ο Μπρουκς εμφανίστηκε ξανά στην ιδιοκτησία στις 26 Δεκεμβρίου, οπότε και συνελήφθη αυτή τη φορά. Δεν έγινε σαφές το τι ήθελε από τον Χάρι και τη Μέγκαν ή αν εκείνοι και ο γιος τους βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή των επισκέψεών του.

Είναι αντιληπτό, λοιπόν, ότι το θέμα της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό για τον Χάρι και την οικογένειά του, γι’ αυτό και εκείνος ανησυχεί για το γεγονός ότι το παλάτι τον απέκοψε από κάθε έσοδο, με αποτέλεσμα να ζει από τα χρήματα που του είχε αφήσει η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, στη διαθήκη της, τα οποία προφανώς θα τελειώσουν κάποια στιγμή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time