Η διαφορετική στάση που κρατούν τα κράτη μέλη της ΕΕ μεταξύ τους, αλλά και οι χρησμοί των Ευρωπαϊκών θεσμών προκαλούν ανησυχία στους Έλληνες πολίτες. Το εμβόλιο της AstraZeneca συνοδευόταν με τους καλύτερους οιωνούς. Φθηνό κόστος, απλές διαδικασίες αποθήκευσης και μεταφοράς, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Σήμερα όμως αποτελεί το εμβόλιο των αμφιβολιών.

Από τους 200 ασθενείς που διασωληνώθηκαν τον Μάρτιο, μόνο τρεις ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με πολίτες 64 έως 93 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Διαφορετικές απόψεις για το εμβόλιο

Αντικρουόμενες δηλώσεις και διαφορετικές αποφάσεις από τις αρμόδιες Αρχές, έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να αντιδρά με φόβο και πανικό και άλλους ψύχραιμα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, στη χώρα μας οι ακυρώσεις εμβολίων συγκεντρώνουν μικρά ποσοστά. Έτσι, για το εμβόλιο των Pfizer και Moderna το ποσοστό ακύρωσης κυμαίνεται στο 1%, ενώ για αυτό της AstraZeneca το ποσοστό φτάνει στο 3%.

Στο μεταξύ, νέα καταγγελία για το εμβόλιο της AstraZeneca έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Χθες, ο EMA πέταξε το μπαλάκι στους υπουργούς Υγείας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδρίασαν με στόχο να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή προς το εμβόλιο, κάτι που τελικά ναυάγησε, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος – μέλος της Ένωσης να αποφασίζει μόνο του.

Δείτε το σχετικό βίντεο: