Η 38μελής οικογένεια των Κολτ αποτελεί ίσως την πιο διεστραμμένη οικογένεια επί γης. Οι τρεις αδελφές βιάστηκαν από τον πατέρα και τους αδελφούς τους και στη φάρμα που έμεναν μεγάλωσαν σε άθλιες συνθήκες, σε τέντες και χωρίς νερό, πάνω από 20 παιδιά που γεννήθηκαν από την επαναλαμβανόμενη αιμομιξία.

Το τραγικό γεγονός είναι πως οι βιασμοί επεκτάθηκαν και στα παιδιά που γεννήθηκαν, γεγονός που έδωσε στο σπίτι τους το προσωνύμιο η «φάρμα της αιμομιξίας». Η φρικτή οικογενειακή ιστορία αποκαλύφθηκε το 2012, όταν οι Αρχές της Αυστραλίας ανακάλυψαν σχεδόν 40 συγγενείς που ζούσαν σε απάνθρωπες συνθήκες σε ένα κτήμα-στρατόπεδο, κάτω από ένα υπόστεγο, παλιά τροχόσπιτα, ή σκηνές στη Νέα Νότια Ουαλία. Οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν ότι οι τέσσερις γυναίκες είχαν παιδιά των οποίων οι πατέρες ήταν ο πατέρας ή ο αδελφός της μητέρας ή ένας αδελφός ή ετεροθαλής αδελφός, θείος, ανιψιός ή παππούς.

Ο πατριάρχης της οικογένειας Τιμ Κολτ φέρεται να έκανε σεξ με τρεις από τις κόρες του, γνωστές ως Ρόντα, Μπέτι και Μάρθα, τις οποίες κατέστησε έγκυες αρκετές φορές. Έγινε πατέρας στα 13 παιδιά της Μπέτι, τα 4 της Ρόντα ακόμη και στο ένα παιδί που έφερε στον κόσμο η εγγονή του, Ράιλιν. Ο γιος του Ρόντερικ κρίθηκε ένοχος για το βιασμό της ανιψιάς του, η οποία ήταν επίσης και ετεροθαλής αδελφή του. Το θύμα, η Πέτρα, που ήταν βιολογικό παιδί του Τιμ και της Μπέτι, δεν βιάστηκε μόνο από τον Ρόντερικ, αλλά δέχθηκε επίθεση και από το θείο της Φρανκ τον Φεβρουάριο του 2010. Για το αδίκημα αυτό ο Φρανκ έχει ήδη καταδικαστεί. Όπως αποκάλυψε στους ανακριτές το 2013, δεν είχε πάει ποτέ σχολείο και «όλες οι θείες, οι θείες και τα ξαδέρφια μου κοιμούνται όλοι μαζί».

Η Μάρθα φέρονται ως σύζυγοι με τον αδελφό της Τσάρλι και γέννησε τρεις γιους και τρεις κόρες, μία εκ των οποίων πέθανε, μεταξύ 1988 και 2006. Με την αποκάλυψη της κατάστασης οι Αρχές προχώρησαν σε δίωξη και από τις αρχικές 80 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε οκτώ μέλη, μεταξύ των οποίων αιμομιξία, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ασέβεια εναντίον παιδιού και ψευδορκία, πολλές απορρίφθηκαν.
Πέραν του Τιμ Κολτ που απεβίωσε, από τα οκτώ μέλη της οικογένειας που φυλακίστηκαν μετά τη σύλληψή τους το 2018, μόνο τα μισά έχουν τιμωρηθεί με φυλάκιση, ενώ έχουν καταθέσει ενστάσεις που αναμένεται εξεταστούν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time