Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παντρεμένοι για πάνω από 73 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα, ο δούκας του Εδιμβούργου, έκανε μερικές πολύ ρομαντικές χειρονομίες στη σύζυγό του, και όχι μόνο στα γενέθλιά της.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Montreal Gazeete το 1976, ο πρίγκιπας Φίλιππος, τοποθετούσε κάθε χρόνο στον δίσκο του πρωινού γεύματος της βασίλισσας Ελισάβετ, ένα λουλούδι, ειδικά για τα γενέθλιά της.

Το άρθρο που γράφτηκε πριν 45 χρόνια, δημοσίευσε η Victoria Arbiter, σχολιάστρια του CNN για τη βασιλική οικογένεια, στο Τwitter, λέγοντας: «Το πρωί, η βασίλισσα Ελισάβετ θα βρει ένα λουλούδι στο πρωινό της, μια κίνηση που ο σύζυγός της δεν ξεχνά ποτέ. Θα υπάρξουν δώρα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας-τους γιους της, πρίγκιπα Κάρολο, κληρονόμο του θρόνου, και τον πρίγκιπα Ανδρέα καθώς και τον Εδουάρδο, την πριγκίπισσα Άννα, και τη μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ. Θα γίνει ένα οικογενειακό γεύμα».

Το συγκεκριμένο άρθρο, δημοσιεύθηκε για τα 50α γενέθλια της Ελισάβετ και δίνει μια σπάνια πληροφορία, σχετικά με τη σχέση της ίδιας με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που στα γενέθλιά της που η βασίλισσα δεν θα βρει το λουλούδι στον δίσκο της από τον αγαπημένο της σύζυγο.

Η βασίλισσα έκλεισε τα 95 στις 21 Απριλίου, μόλις 12 μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της. Παρά το γεγονός ότι πέρασε τα γενέθλιά της ήσυχα στο Κάστρο του Ουίνδσορ, η μονάρχης έκανε μια δήλωση, ευχαριστώντας το κοινό για τις όμορφες ευχές του.