Συναγερμός έχει σημάνει στην Μεγάλη Βρετανία από την ραγδαία εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης που αποδεικνύεται πολύ πιο μεταδοτική.

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν εκατοντάδες βρετανούς στις παραλίες. Ο εκτεταμένος εμβολιασμός και η μείωση κρουσμάτων έχουν κάνει τους πολίτες να έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για τρίτο κύμα εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης.ψ

Στον «αγώνα» της ανοσίας οι Βρετανοί

Οι βρετανικές αρχές έχουν ζητήσει την επίσπευση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για να αποφύγουν τα χειρότερα. Και αυτό γιατί ότι η χορήγηση και των δύο δόσεων θωρακίζει αισθητά, σε σχέση με τη μία μόνο, τον οργανισμό από την είσοδο του στελέχους.

«Η αποτελεσματικότητα του AstraZeneca με την πρώτη δόση φθάνει μόλις στο 33%, ενώ με τη δεύτερη στο 60%» ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές. Αν δεν γίνει άρση των περιορισμών τότε δε θα δοθεί το έναυσμα για αυξημένη ροή Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα, καθώς και τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

«Είναι καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό το σημείο και να χαλαρώσουμε τα μέτρα σιγά – σιγά παρά να καταλήξουμε ξανά σε ένα καθολικό lockdown» υπογράμμισε ο Άνταμ Φιν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Και αν συμβεί αυτό η 21η Ιουνίου ως κομβική ημερομηνία άρσης του lockdown στη Βρετανία απομακρύνεται όλο και περισσότερο.