Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα γκρεμίζεται το πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Φλόριντα.

Δυο από τις τρεις πτέρυγές του καταρρέουν διαδοχικά μέσα σε ένα μαύρο σύννεφο ενώ απομένει όρθια η άλλη πτέρυγα του κτιρίου, όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο από κάμερα ασφαλείας. «Ήταν σα να έπεσε κεραυνός, η γη έτρεμε». Έτσι περιέγραψε ένας από τους επιζώντες πώς γκρεμίστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το μεγαλύτερο μέρος του 12όροφου κτιρίου στο παραλιακό μέτωπο του Μαϊάμι.

Σοκάρουν οι εικόνες 

Ένας από τους πρώτους γείτονες που έσπευσαν στα ερείπια άκουσε μια παιδική φωνή να καλεί σε βοήθεια. Μαζί με άλλους άρχισαν να σκάβουν με τα χέρια και όταν έφτασαν οι πυροσβέστες ανέσυραν ζωντανό αυτό το δεκάχρονο αγόρι που σαν από θαύμα βρισκόταν κάτω από το κρεβάτι του, ανάμεσα σε πλάκες τσιμέντου. Ακόμα 35 ένοικοι διασώθηκαν, οι 10 τραυματισμένοι, όμως αγνοούνται άλλοι 50 άνθρωποι ενώ ανασύρθηκε νεκρή μια γυναίκα.

Το συγκρότημα των 130 διαμερισμάτων είχε χτιστεί κοντά στην παραλία, με θέα στον Ατλαντικό, πριν από 40 χρόνια. Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα, όμως εδώ και ένα μήνα γίνονταν εργασίες για την επισκευή της οροφής. Ένα τετράγωνο από το κτίριο που κατέρρευσε, διατηρούν διαμέρισμα η κόρη του Τραμπ Ιβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.