Έστω και χωρίς την παρουσία φιλάθλων, άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το Ολυμπιακό Χωριό και το Κέντρο Τύπου άνοιξαν τις πύλες τους.

Παραλίγο, μάλιστα, να δημιουργηθεί και διπλωματικό επεισόδιο αφού ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπάχ, μπέρδεψε σε ομιλία του, τους Ιάπωνες με τους Κινέζους.

Ειδικότερα, το… φυσάει και δεν κρυώνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ. Το λάθος που έκανε να μπερδέψει τους Ιάπωνες με τους Κινέζους θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Το σαρδάμ έγινε σε ομιλία του για τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας του κοροναϊού. Μάλιστα, ο κύριος Μπαχ για να διορθώσει το λάθος του αναφέρθηκε στη συνέχεια περισσότερες φορές στον Ιαπωνικό λαό απ’ ό,τι είχε προγραμματίσει.

Οι πρώτες αποστολές στο μεταξύ ήδη έφτασαν στις κατοικίες που θα φιλοξενήσουν 11.000 αθλητές και προπονητές στο Τόκιο.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός Ολυμπιακού Χωριού και υπάρχει η δυνατότητα για μετάβαση μόνο στα προπονητικά κέντρα και τα γήπεδα τέλεσης των Αγώνων. Επίσης οι αθλητές και οι αθλήτριες θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ κοροναϊού… Την ίδια ώρα άνοιξε τις πόρτες του και το κέντρο Τύπου για τους δημοσιογράφους.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο παρουσιάζουν τα τρία μνημεία που συμβολίζουν την ανάκαμψη της χώρας από το σεισμό του 2011, το τσουνάμι, αλλά και την πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα. Αντιπροσωπεύουν επίσης την υποστήριξη του ιαπωνικού λαού προς τους αθλητές, δεδομένου ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.