Στη Γερμανία αυξάνονται ώρα με την ώρα οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, τη στιγμή που οι  αγνοούμενοι φθάνουν τους 1.300. Στη χώρα μιλούν για εθνική τραγωδία και φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί (χθες ανέφεραν περίπου 100).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας-Παλατινάτου, στο κρατίδιο οι νεκροί είναι 50, ενώ οι Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κάνουν λόγο για 31 νεκρούς. Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (ΒΚΚ) ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι 23 πόλεις και χωριά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, δρόμους και γέφυρες να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την παροχή πόσιμου νερού. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του δικτύου στην ευρύτερη δυτική Γερμανία και οι Αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, να μην επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την εκκένωση τροφίμων γηροκομείων και κέντρων αποκατάστασης, ωστόσο ήδη εννέα άτομα από τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλά ακόμη αγνοούνται. Εκτός λειτουργίας βρίσκεται και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αφήνει ελπίδες ότι πολλοί από τους αγνοούμενους είναι σώοι, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία για τη βούληση της πολιτείας να τους στηρίξει την επόμενη μέρα της καταστροφής. Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν και το Βέλγιο, που μετρά 14 νεκρούς από τις πλημμύρες στη Βαλονία.