Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, θα ακολουθήσουν δύσκολα χρόνια για τους κατοίκους του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Ομάρ Σουλτάν.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του Αφγανιστάν και πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα μίλησε στο Mega και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι άνθρωποι στην πατρίδα του δεν θα έχουν πλέον ζωή.

«Δεν πιστεύω λέξη»

«Δεν περίμενα αυτό που έγινε καθόλου. Υπάρχει χάος στην Καμπούλ. Οι Ταλιμπάν λένε ότι θέλουν και πως δεν θα είναι όπως ήταν πριν 20 χρόνια. Εγώ όμως δεν πιστεύω ούτε μια λέξη από όσα λένε. Δεν θα έχουν ζωή. Η χούντα που είχαμε ήταν καλύτερα από την κυριαρχία των Ταλιμπάν. Θα είναι δύσκολος καιρός για τους Αφγανούς. Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις γυναίκες, εκτίμησε ότι θα κάθονται σπίτι και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα. «Είναι μια κατάσταση τραγική. Το 1969 οι γυναίκες φορούσαν μίνι φούστες στην Καμπούλ», είπε ο κ. Σουλτάν.

«Τους καθοδηγεί»

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Δυστυχώς μετά από 20 χρόνια επέστρεψαν οι Ταλιμπάν. Δεν είναι νίκη μόνο για τους Ταλιμπάν, αλλά για όλους τους ακραίους μουσουλμάνου. Οι Ταλιμπάν δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ, δεν έχουν εμπειρία. Από πίσω τους βρίσκεται το Πακιστάν που τους καθοδηγεί».

«Θα γίνουν εκκαθαρίσεις από τους Ταλιμπάν. Σε 2-3 μήνες θα γίνει εμφύλιος πόλεμος στον Αφγανιστάν», πρόσθεσε.