Μία μικρή περιπέτεια με την υγεία της είχε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό πέρασε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο, έπειτα από την ακύρωση της επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η 95χρονη Βασίλισσα επρόκειτο να συμμετάσχει σε ένα διήμερο ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά οι γιατροί της είπαν ότι θα έπρεπε να ξεκουραστεί για μερικές μέρες. Όμως, στη συνέχεια εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις και επέστρεψε στο Ουίνδσορ την Πέμπτη.

Το χρονικό της εισαγωγής της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ εισήχθη στο ιδιωτικό Νοσοκομείο «King Edward VII» στο κεντρικό Λονδίνο, περίπου 32 χιλιόμετρα από το Ουίνδσορ. Η διανυκτέρευση, σύμφωνα με το παλάτι, έγινε για πρακτικούς λόγους μιας και ακολούθησε θεραπεία για γαστρεντερίτιδα και δεν σχετίζεται με τον κοροναϊό και η βασίλισσα επέστρεψε στο γραφείο της αναλαμβάνοντας ελαφριές υποχρεώσεις το απόγευμα της Πέμπτης.

Το King Edward VII's είναι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Marylebone του Λονδίνου που χρησιμοποιείται από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της βασίλισσας, του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου. Της δόθηκαν ιατρικές συμβουλές να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, μετά από ένα φορτωμένο πρόγραμμα δημοσίων υποχρεώσεων, ενώ φέρεται να ήταν «απογοητευμένη» αφού ακύρωσε την Τετάρτη μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ και 95 χρόνια η συγκεκριμένη γυναίκα έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα» τόνισε εκπρόσωπός της».

Λεγεται οτι η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν απογοητευμένη που δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Βόρεια Ιρλανδία και ακολούθησε απρόθυμα τις συμβουλές των γιατρών της. Κατά την επίσκεψή της, επρόκειτο να συναντήσει πολίτες και μαθητές από μία πόλη στη Βόρεια Ιρλανδία που έλαβε επίσημα βασιλική ιδιότητα.