Πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο, εξαιτίας των τραυμάτων του που προκλήθηκαν πάνω στη σκληρή και επίπονη εκπαίδευση, ο Διοικητής της επίλεκτης SEAL Team 8 του Αμερικανικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχος Brian Bourgeois, 43 ετών.

Ο νεκρός πλέον Διοικητής είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στη διάρκεια απαιτητικής νυκτερινής εκπαιδεύσεως, το βράδυ της 4 προς 5 Δεκεμβρίου 2021, και ακολούθως μεταφέρθηκε άμεσα σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου τελικώς εξέπνευσε εξαιτίας των τραυμάτων του.

SEAL_fast_rope

Μολονότι επισήμως δεν έχει λεχθεί τίποτα από πλευράς του Αμερικανικού Ναυτικού, αναφορικώς με το πως έγινε το συμβάν, σοβαρές αλλά ανεπιβεβαίωτες εισέτι πληροφορίες από τις ΗΠΑ (US Naval Institute) κάνουν λόγο ότι ο άτυχος Διοικητής επιχειρούσε πρώτος από τους άνδρες του καταρρίχηση από ελικόπτερο με τη μέθοδο του fast-rope, όταν το σχοινί… «λύθηκε» από τη βάση του στο ελικόπτερο με αποτέλεσμα ο Διοικητής να πέσει από μεγάλο ύψος (περί τα 15 μέτρα) στο έδαφος με όλο τον εξοπλισμό του. Φυσικά αμέσως η άσκηση διακόπηκε και με το ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Νόρφολκ της Βιρτζίνια στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

21_12_08-USNI-USN-SEAL_TEAM_8-CO_COMMANDER_BRIAN_BOURGOIS-DIED_07_12_2021-ACCIDENT_04_12_2021

Ο νεκρός πλέον Διοικητής, ήταν απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας της Ανναπόλεως των ΗΠΑ, με την Τάξη του 2001, έχαιρε εξαιρετικής εκτιμήσεως μεταξύ των ανδρών του και γενικότερα της κλειστής κοινότητος των υποβρύχιων καταστροφέων του Αμερικανικού Ναυτικού, των φημισμένων SEAL, το βασικό σχολείο εκπαιδεύσεως/επιλογής των οποίων περάτωσε τον Αύγουστο του 2004. Πλήρως εκπαιδευμένος βατραχάνθρωπος και αλεξιπτωτιστής έγινε το Φεβρουάριο του 2006, οπότε και εντάχθηκε στην πρώτη του επιχειρησιακή ομάδα (SEAL Team) με την οποία έφυγε σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στο Αφγανιστάν. Την 1η Σεπτεμβρίου 2017 προήχθη σε Αντιπλοίαρχο και στις 9 Νοεμβρίου 2020 ανέλαβε τη Διοίκηση του SEAL Team 8. Ήταν παντρεμένος και είχε πέντε παιδιά!

Αμέσως τη διοίκηση της SEAL Team 8 ανέλαβε προσωρινώς ο υποδιοικητής της μέχρι να τοποθετηθεί κανονικός διοικητής, ενώ αμέσως συγκροτήθηκε ειδική ερευνητική επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτίων του συμβάντος.