«Φώτια» έχει πάρει το διαδίκτυο με ένα βίντεο στην Τουρκία, που παρουσιάζει τον τον πρόεδρο του κόμματος AKP, του Ερντογάν, στην περιφέρεια Γιοζγκάτ, να έχει πέσει αναίσθητος έπειτα από χρήση ναρκωτικών.

Ο Κουρσάτ Κιλίτς παραιτήθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής της κεντρικής Περιφέρειας Υozgat, επικαλούμενος την ένταση της δουλειάς. Ωστόσο, αργότερα είδαν το φως της δημοσιότητας εικόνες και βίντεο που τον εμφανίζουν να έχει πέσει αναίσθητος, σε ένα σημείο που γύρω του βρίσκονται ναρκωτικά.

Μετά τον χαμό που προκλήθηκε, το μέλος του κυβερνώντος κόμματος AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε, ότι έχει στηθεί συνωμοσία εναντίον του.

Ο Κιλίτς είχε αναρτήσει στα social media στις 9 Δεκεμβρίου το εξής μήνυμα: «Λόγω της έντασης της δουλειάς μου, παραιτούμαι από το καθήκον μου ως πρόεδρος της Κεντρικής Περιφέρειας του κόμματος AKP. Θα παραμείνω πάντα πιστός στον ηγέτη μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στο κόμμα μας».

Ωστόσο, κάποιες ώρες αργότερα έκανε την εμφάνισή του ένα βίντεο το οποίο παραπέμπει στο ότι δεν είναι η κούραση αυτή που τον έχει καταβάλει, αλλά η χρήση ναρκωτικών.

Το υλικό δείχνει μια ζυγαριά ακριβείας, μεθαμφεταμίνη στο συρτάρι του, αλλά και μία πίπα που χρησιμοποιείται για τη χρήση της.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Κιλίτς

Μετά από όλα αυτά, ο Κιλίτς προχώρησε σε μια δημόσια τοποθέτηση, με την οποία έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη και πώς εμφανίστηκε το συγκεκριμένο βίντεο, κάνοντας λόγο για συνωμοσία.

«Αγαπητοί μου φίλοι, όσοι παρακολούθησαν το βίντεο της συνωμοσίας εναντίον μου είδαν ξεκάθαρα ότι ήμουν αναίσθητος ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου μου και ότι δεν υπάρχει στιγμή σε κανένα μέρος του βίντεο που να με δείχνει να κάνω χρήση ναρκωτικών ή με οποιονδήποτε άλλον δίπλα μου».

Και συνέχισε: «Όπως φαίνεται από τις εικόνες, τοποθετήθηκε μια συσκευή ακριβώς μπροστά μου, η οποία αργότερα έμαθα ότι ήταν ένα καλαμάκι που χρειάζεται στη χρήση ναρκωτικών. Και πάλι, η λευκή σκόνη και οι ζυγαριές ακριβείας, που ισχυρίζονται ότι είναι ναρκωτικά, τοποθετήθηκαν στο συρτάρι του γραφείου μου».

«Όλοι όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν ότι είναι απίθανο να κάνω κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όσοι κάνουν τέτοιους υπαινιγμούς, έστω και για αστείο, με πληγώνουν βαθιά», κατέληξε.