Ο Σουλτάν Κοσέν κοιτάζει τον κόσμο αφ’ υψηλού! Ο 39χρονος Τούρκος είναι μέλος της κοινότητας των ρεκόρ Γκίνες ως ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, με ύψος 2,51 μέτρα! Όσο όμως κι αν του αρέσει η θέα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, τόσα προβλήματα του δημιουργεί και το βασικότερο ήρθε να το λύσει στη Μόσχα

Ο Κοσέν εμφάνισε όγκο στην υπόφυση όταν ήταν μικρός που επηρέασε την ανάπτυξή του, υποφέροντας από γιγαντισμό και ακρομεγαλία. Και παρά τις δυσκολίες και τη δυσφορία που ένιωθε, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που έθεταν τα τεράστια χέρια και τα πόδια του, τελικά συνήθισε να είναι τόσο ψηλός.

Ωστόσο, ο 39χρονος πλέον λέει ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του μέχρι σήμερα δεν ήταν να παραγγέλνει σακάκια με μεγάλα μανίκια, παντελόνια ή παπούτσια υπερμεγέθη, αλλά στην… καρδιά, στην ερωτική του ζωή. Το 2013, ο 31χρονος τότε Κοσέν παντρεύτηκε την 21χρονη Σύρια Μέρβε Ντάιμπο, 1,75 μ. ύψους, αλλά δυσκολεύονταν να επικοινωνήσουν, καθώς αυτός μιλά τουρκικά ενώ η γυναίκα του μιλούσε μόνο αραβικά. Ο γάμος πάραυτα άντεξε μέχρι πριν από μερικούς μήνες, που πήραν διαζύγιο.

Αναζητώντας την επόμενη σύζυγο με την οποία θα μπορέσει να αποκτήσει παιδιά, κάποιος του είπε πως οι Ρωσίδες είναι «απίστευτα όμορφες», έχουν «ψυχές που αγαπούν» και λατρεύουν τους ζεστούς, ευγενικούς άντρες. Το κυριότερο, όμως, που τον ώθησε να τα μαζέψει και να έρθει στη Μόσχα, είναι πως μια «ερωτευμένη Ρωσίδα θα λατρεύει τον άντρα της για πάντα»!

Μιλώντας στη ρωσική εκπομπή «Let Them Speak», ο Κοσέν είπε πως θα προσφέρει στη γυναίκα της ζωής του οικονομική ασφάλεια και δεν θέλει προίκα, μόνο «να πάρω τη γυναίκα μου πίσω στην Τουρκία. Μένω σε ένα ιστορικό μέρος, στα νοτιοανατολικά, μακριά από τη θάλασσα, αλλά είναι όμορφα» όπως είπε, προκειμένου να δελεάσει πιθανές υποψήφιες νύφες.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝΤΙΜΕ