Άλλο ένα άλμα  στον αριθμό των κρουσμάτων κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο, που ανακοίνωσε ρεκόρ νέων μολύνσεων, που έφτασαν τις 129.471.

 Ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει ανακοινωθεί από την έναρξη της πανδημίας, ενώ χθες ανακοινώθηκαν 98.515 νέα κρούσματα. Ωστόσο,  καταγράφηκαν 18 θάνατοι. ΟΙ ειδικοί αναφέρουν ότι προς το παρόν - και παρά την αύξηση των νοσηλειών - το Σύστημα Υγείας δεν γνωρίζει ιδιαίτερη πίεση και το αποδίδουν τόσο στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, όσο και στο ότι η μετάλλαξη Omicron, που κυριαρχεί στην χώρα , είναι πιο ήπια από την μετάλλαξη Δέλτα.

 Πάντως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτεροι, ενώ τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν την περιοχή της Σκωτίας, όπου η αναμονή για ένα τεστ PCR φτάνει και τις πέντε ημέρες, ούτε και την Βόρεια Ιρλανδία.

 Αναλυτικά, η Αγγλία κατέγραψε 117.093 κρούσματα και η Ουαλία 12.378. Παράλληλα, στην Αγγλία διαπιστώνονται ελλείψεις σε διαγνωστικές συσκευές, λόγω του μεγάλου αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται.