«Το ΝΑΤΟ ανησυχεί ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθεί να δημιουργήσει πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία». Αυτό δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας τις αναφορές για πυρά πυροβολικού στην γραμμή επαφής στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

«Ανησυχούμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για μια ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας, δεν υπάρχει ακόμα καμία σαφήνεια, καμία βεβαιότητα για τις ρωσικές προθέσεις», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους ύστερα από διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Η Ρωσία έχει τα πάντα έτοιμα για να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία χωρίς προειδοποίηση», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Έχουν αρκετά στρατεύματα, αρκετές δυνατότητες για να εξαπολύσουν μια πλήρη εισβολή της Ουκρανίας με πολύ μικρή ή και καθόλου προειδοποίηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους. «Αυτό είναι που καθιστά την κατάσταση τόσο επικίνδυνη», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.