Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ενημέρωση που παρείχε για τη ρωσική επέλαση στα ουκρανικά εδάφη, ανέφερε δια του εκπροσώπου του υπουργείου, Κονασένκοφ ότι o ρωσικός στρατός απέκλεισε τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ από την υπόλοιπη χώρα.

Επιπλέον, το Χένιτσεσκ και το αεροδρόμιο Τσερομπάεβκα τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, με την υποστήριξη των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανακατέλαβαν νέους οικισμούς, πρόσθεσε ο Κονασένκοφ. Ειδικότερα, οι πολιτοφυλακές πήραν τον έλεγχο τριών οικισμών στην ανατολική Ουκρανία, ενώ από την αρχή της προέλασής τους έχουν φτάσει σε βάθος 52 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, στην περιοχή του Χάρκοβο, το 302ο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων των ουκρανικών στρατευμάτων, εξοπλισμένο με συστήματα Buk M-1, παραδόθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέθηκαν υπό κράτηση 471 στρατιωτικοί.

Συνολικά, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 975 σημεία της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, διευκρίνισε ο Κονασένκοφ. Πρόκειται για 23 θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τρεις θέσεις ραντάρ, 31 S-300, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk M-1 και Osa και 48 σταθμούς ραντάρ. Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε οκτώ μαχητικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, 11 drones και δύο τακτικούς πυραύλους Tochka-U. Επιπλέον, 223 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 28 αεροσκάφη, 39 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών, 86 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, 143 στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν στο έδαφος.