Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για τέταρτη ημέρα, πολλά είναι τα σενάρια για την επόμενη ημέρα που ξημερώνει στην Ευρώπη. Σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι ότι οι προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν αφορούν την εκθρόνιση της κυβέρνησης Ζελένσκι, ενώ ολοένα πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρουν ότι η Μόσχα στοχεύει να διχοτομήσει την Ουκρανία.

«Ο Πούτιν θα προτιμήσει να φτιάξει ένα περίκλειστο κράτος στη δυτική Ουκρανία, το οποίο θα αφήσει στη διάθεση της Δύσης. Η Ρωσία θα ελέγχει όχι απλώς ένα κομμάτι της ανατολικής Ουκρανίας, αλλά τη μερίδα του λέοντος της χώρας, δηλαδή και τον νότο, φτάνοντας στην Οδησσό», είπε ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός.

Ο κ. Λυγερός τόνισε πως «η Δύση χρησιμοποίησε την Ουκρανία σαν ένα είδος Ιφιγένειας», ενώ εκτιμάει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα σημειωθεί μεγαλύτερη άσκηση στρατιωτικής βίας από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δύο Δανοί δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στην περιοχή Ακτίρκα.

Στο Χάρκοβο, οι μάχες συνεχίζονται στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας. Παράλληλα, αναχαιτίστηκε πύραυλος που προήλθε από Λευκορωσία και στόχευε στο Κίεβο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και δεύτερη πολυκατοικία χτυπήθηκε στην ουκρανική πρωτεύσουσα (δείτε εδώ:Κίεβο: Χτυπήθηκε ξανά πολυκατοικία από πύραυλο).
.