Για 5η συνεχόμενη ημέρα δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Ουκρανίας, μετά τη ρωσική εισβολήΤραγική είναι η κατάσταση στο Χάρκοβο με νεκρούς και τραυματίες, μετά από βομβαρδισμούς.

Ειδικότερα, για τον φόβο που βιώνει εν μέσω των βομβαρδισμών μίλησε στο LIVE NEWS η Κατερίνα Σεβτσένκο, κάτοικος της πόλης.

«Απο το πρωί έχουμε βομβαρδισμούς, είναι φοβερό. Φοβόμαστε, πότε θα τελειώσει αυτό;», είπε στο LIVE NEWS. Οι εκρήξεις που ακούει πιστεύει ότι προέρχονται από τα προάστια, όμως η ίδια έχει δει βίντεο με εκρήξεις να σημειώνονται μέσα στην πόλη.

«Χτες είδα τον ουκρανικό στρατό, αλλά σήμερα βγήκαμε από τα σπίτια μας και πήγαμε για ψώνια. Ευτυχώς πρόλαβα να πάρω ψωμί. Μετά τις σειρήνες κλείνουν τα καταστήματα και δεν μπορείς να πάρεις τίποτα. Νιώθω άγχος, τι θα γίνει μετά, πότε θα τελειώσει αυτό…», είπε.

Κάτοικος Οδησσού: «Ακούγονται εκρήξεις, αλλά προς το παρόν η κατάσταση είναι ήρεμη»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Οδησσό την πέμπτη ημέρα του πολέμου μίλησε στο LIVE NEWS ο Βασίλης Μπούμπουρας, κάτοικος της πόλης.

«Στην Οδησσό η κατάσταση είναι πιο ήρεμη απ’ ότι στο Χάρκοβο, στο Ντονμπάς, στο Κίεβο και στη Μαριούπολη», είπε ο κ. Μπούμπουρας στο LIVE ENWS.

«Φυσικά είμαστε σε κατάσταση πολέμου, φυσικά ακούγονται εκρήξεις, αλλά η κατάσταση προς το παρόν είναι ήρεμη. Δεν έχουμε σαφή πληροφόρηση εάν έχει γίνει κάποια απόβαση εκτός της Οδησσού». Ο ίδιος εξήγησε τι κάνουν οι κάτοικοι στην Οδησσό μόλις ακούνε εκρήξεις.

«Μόλις ακούμε κάποιο ισχυρό θόρυβο μπαίνουμε στα κανάλια στο Telegram και διαβάζουμε συνήθως ότι είναι αντιαεροπορικά συστήματα δικά μας που ρίχνουν κάποια ρωσικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα», σημείωσε.