Δραματικές είναι οι ώρες που ζει ο λαός της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή. Οι ρώσικες δυνάμεις σφυροκοπούν τα εδάφη της χώρας. Οι ζωές των ανθρώπων άλλαξαν ολοκληρωτικά μέσα σε μία ημέρα.

Ο 36χρονος Ουκρανός τενίστας, Σεργκέι Στακόφσκι, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ουκρανία, για να καταταχθεί και να πολεμήσει για την πατρίδα του κατά των Ρώσων.

Ο άλλοτε Νο30 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, που σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται και βρίσκεται στο Νο233 του κόσμου, έδωσε μάλιστα συνέντευξη με στρατιωτική ενδυμασία στο CNN.

«Γεννήθηκα εδώ, οι παππούδες μου είναι θαμμένοι εδώ. Και θα ήθελα να έχω μια ιστορία να πω στα παιδιά μου. Εάν έμενα σπίτι και η Ουκρανία αποτύγχανε, τότε δεν θα υπήρχε Ουκρανία, ούτε καν στα βιβλία της ιστορίας. Ο Πούτιν θα βάλει ψέμματα σε αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στακόφσκι ρωτήθηκε επίσης αν είναι έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του και απάντησε: «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν έχω απάντηση. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ένα άτομο που είναι έτοιμο να σας πει τώρα εάν είναι έτοιμο να θυσιάσει τη ζωή του. Θέλω να δω τα παιδιά μου, αυτό είναι σίγουρο . Θέλω να δω τη γυναίκα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αλλά σε μια οποιαδήποτε στιγμή, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί».