Για 15η μέρα εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με πολλές πόλεις να δέχονται συνεχώς βοβαρδισμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μαριούπολη, η οποία βομβαρδίζεται κάθε 30 λεπτά.

Την ίδια στιγμή, στο Ντνίπρο άμαχοι έγιναν στόχος επιθέσεων, ενώ η κρίσιμης σημασίας πόλη Βολνοβάχα, «έπεσε».


Κοντά στο Κίεβο βρίσκεται και η ρωσική στρατιωτική φάλαγγα. Οι Ρώσοι περικυκλώνουν επίσης Χάρκοβο και Τσέρνιγκοφ, συνεχίζουν το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (11.03.2022) βομβαρδίστηκαν περιοχές όπου ζουν άμαχοι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Νωρίς το πρωί, όπως ανακοίνωσαν, βομβαρδίστηκαν «παιδικός σταθμός», «πολυκατοικία», καθώς και διώροφη «βιοτεχνία υποδημάτων», που έχει πάρει φωτιά. «Ένας άνθρωπος είναι νεκρός», ανακοινώθηκε.

Το Ντνίπρο παρέμενε μέχρι σήμερα σχετικά αλώβητο από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων.



Σκοτώνουν αμάχους

Και ενώ η Ρωσία, σύμφωνα με την Ουκρανία, βομβαρδίζει περιοχές όπου βρίσκονται άμαχοι, έτσι και οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με τους αυτονομιστές, σκοτώνουν πολίτες στην ανατολική Ουκρανία.

Περισσότεροι από 30 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις περιοχές, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δήλωσε αξιωματούχος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ραντιόν Μιρόσνικ, αξιωματούχος των αυτονομιστών αρχών, είπε πως έχουν χάσει τη ζωή τους 34 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι σχεδόν 180 μέσα σε 22 ημέρες, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση» των επιθέσεων των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στο Λουγκάνσκ και στο Ντανιέτσκ.

Οι πληροφορίες αυτές είναι ανέφικτο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.