Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα όσα είπε για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία μετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα προκαλέσει μεγάλη απορρύθμιση στον τομέα της διανομής τροφίμων στην Ευρώπη και ακόμα περισσότερο στην Αφρική.

Ο Μακρόν, υπογράμμισε την ενότητα, την ταχύτητα, το πνεύμα ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ουκρανία.

«Υποστηρίζουμε την Ουκρανία και θα το κάνουμε για όσο διαρκεί ο πόλεμος. Και θα είμαστε εκεί για την ανοικοδόμησή της, μετά την καταστροφή που επέφερε η Ρωσία. Θα είμαστε εκεί για να τη βοηθήσουμε να σταθεί και να μείνει όρθια», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το μήνυμα που στείλαμε αρχικά στον ουκρανικό πληθυσμό είναι ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη μας είναι ανοιχτός γι’ αυτούς. Ο αγώνας τους για ελευθερία και δημοκρατία, για τις αξίες που όλοι μοιραζόμαστε έχει δείξει ότι η Ουκρανία είναι πράγματι μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας», συμπλήρωσε.

Επίσης, ανέφερε ότι ο κύριος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «μια ταχεία επιστροφή στην ειρήνη, ξεκινώντας με κατάπαυση του πυρός και ακολουθούμενη από ταχεία απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων».