Στις αρχές Μαρτίου μια ομάδα 20 ληστών κατάφερε να κλέψει εξοπλισμό αξίας περίπου 300.000 ευρώ, από το πλατό της επιτυχημένης σειράς «Lupin» του Netflix.

H ένοπλη ληστεία έγινε στη γαλλική συνοικία Nanterre κοντά στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τρίτης σεζόν της σειράς.

Εκπρόσωπος του δικτύου ανέφερε πως οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες, με επτά από αυτούς να αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες. Οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας μεταξύ 13 και 21 ετών και τρεις από αυτούς βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ τέσσερις μένουν υπό δικαστική επιτήρηση. Η αστυνομία εξακολουθεί να ψάχνει και τους υπόλοιπους, ενώ έχει εντοπίσει μέρος του κλεμμένου εξοπλισμού.

Οι δράστες πέταξαν πυροτεχνήματα, αποσπώντας την προσοχή της παραγωγής, ενώ παρών στο συμβάν ήταν και ο πρωταγωνιστής του «Lupin», Omar Sy. Κανένα μέλος του καστ και του συνεργείου δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας.

Η σειρά «Lupin» εμπνέεται από τις ιστορίες του διάσημου λογοτεχνικού ήρωα Αρσέν Λουπέν. Ο χαρακτήρας επινοήθηκε το 1905 από τον γάλλο δημοσιογράφο και συγγραφέα Μορίς Λεμπλάν. Ο Αρσέν Λουπέν είναι ένας αριστοκράτης διαρρήκτης με πολύ χιούμορ, που μασκαρεύεται διαρκώς και του αρέσει να γελοιοποιεί πάντα τη γαλλική αστυνομία και τον επιθεωρητή Γκανιμάρ.

Ο Οmar Sy υποδύεται τον Assane Diop, o οποίος πέρασε μια δύσκολη παιδική ηλικία. Μοναδική του διέξοδος τα βιβλία του αγαπημένου του Λουπέν που διαμόρφωσαν τον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται. Ο Diop μεγάλωσε και κατάφερε να οργανώσει ένα πανέξυπνο σχέδιο με μία ληστεία στο Λούβρο. Σκοπός του; Να εκδικηθεί για τον θάνατο του ανθρώπου που λάτρεψε.