Η Ολένα Ζελένσκα, που στέκεται στο πλευρό του συζύγου της, προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, επικοινωνεί τις τελευταίες ημέρες  μέσω λογαριασμών στα social media, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Για πρώτη όμως φορά από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου άνοιξε την καρδιά της στον ευρωπαικό Τύπο, μιλώντας στη γαλλική  εφημερίδα «Le Parisien».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, η σύζυγος του Βολοντίμιερ Ζελένσκι μίλησε  για τους φόβους και της ανησυχίες της, ενώ δεν παρέλειψε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ευρωπαίους για την προσφορά τους, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα δεινά του ουκρανικού λαού.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Ευρωπαίους που βοηθούν τους πολίτες της χώρας μας. Που τους προσφέρουν στέγη, τροφή, που τους ενθαρρύνουν», αναφέρει η Ολένα Ζελένσκα και προσθέτει: «Ο τρόπος που αντιδράσατε. Σας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης! Οι Ουκρανοί είναι υπέροχοι και πολύ ευγνώμονες άνθρωποι. Τα παιδιά μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που κάνετε για εμάς».