Οι εικόνες που αποτυπώνουν τις θηριωδίες κατά αμάχων στην Μπούτσα και είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την απόσυρση του ρωσικού στρατού πυροδοτούν διεθνή κατακραυγή σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά την πρωτοφανή αγριότητα που επέδειξε ο ρωσικός στρατός στη νπόλη, ο διεθνής Τύπος «δικαιώνει» τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, που είχε χαρακτηρίσει τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου εκτός από εγκληματία πολέμου και «χασάπη».

Τα πρωτοσέλιδα

Μερικά από τα πιο σημαντικά πρωτοσέλιδα:















«Η Δύση δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τη Μόσχα», αναφέρουν οι Times του Λονδίνου και συμπληρώνουν: «Είναι αυτονόητο ότι τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών των εγκλημάτων πρέπει να συγκεντρωθούν και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τον ίδιο τον Πούτιν όπως και μέλη του στενού του περιβάλλοντος».

«Τρόμος στη Μπούτσα: H Ρωσία κατηγορείται για βασανιστήρια και σφαγή αμάχων», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian ενώ για την εφημερίδα Independent το καθεστώς Πούτιν διέπραξε ένα τρομερό έγκλημα πολέμου. Υπό τον πηχυαίο τίτλο, «Γενοκτονία», η εφημερίδα «Τhe Mirror» αποτυπώνει τη φρίκη στη Μπούτσα με το φακό να εστιάζει στις σορούς που είναι πεταμένες στους δρόμους της πόλης.

«Βαρβαρότητα» είναι η λέξη που έχει επιλέξει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα Liberation σχολιάζοντας την πρωτοφανή αγριότητα που επιδεικνύουν οι ρωσικές δυνάμεις απέναντι στους Ουκρανούς αμάχους. Για την γερμανική εφημερίδα «MorgenPost», η σφαγή του Πούτιν είναι η φράση που περιγράφει τις θηριωδίες του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πόλη.