Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
Marioupoli__2_
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ώρες αγωνίας για 100.000 αμάχους στη Μαριούπολη - Δεν θα ανοιχθούν σήμερα ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής για παραβίαση κατάπαυσης του πυρός

Δεν ήταν δυνατό να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σήμερα , δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερέστσουκ, κατηγορώντας τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής για παραβίαση κατάπαυσης του πυρός και για τον αποκλεισμό λεωφορείων που απομάκρυναν αμάχους.

Σε δήλωσή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, η Βερέστσουκ προσθέτει ότι οι αρχές θα εργαστούν για να ξανανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι το ταχύτερο δυνατό.

Την ίδια στιγμη, ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη, αναμένοντας την απομάκρυνσή τους.

Παράλληλα, η υπηρεσία πληροφοριών των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διορισμός από τη Ρωσία του στρατηγού Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ στη θέση του διοικητή για τον πόλεμο στην Ουκρανία αντανακλά την προσπάθεια της Μόσχας να ενισχύσει την κεντρική διοίκηση και έλεγχο των στρατιωτικών της ενεργειών.


Ποια η εκτίμηση της Βρετανίας

Η αδυναμία της Ρωσίας να εξασφαλίσει τη συνοχή και να συντονίσει την στρατιωτική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει εμπόδια στην εισβολή της στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε τακτική ενημέρωσή του μέσω Twitter.


Ο διορισμός του στρατηγού Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ
δείχνει πώς η ουκρανική αντίσταση και ο αναποτελεσματικός σχεδιασμός της Ρωσίας πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αναγκάζουν να επαναξιολογήσει τις επιχειρήσεις της, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην πρόοδο των επιθέσεων στο Ντονμπάς, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται εκ νέου προς τα ανατολικά, καταλήγει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.