Εκτός εαυτού είναι η πεθερά του Νικολά Σαρκοζί, Μαρίζα Μπρούνι Τεντέσι, με τη δικαστική έρευνα για διαφθορά εναντίον του γαμπρού της. Μάλιστα θεωρεί ότι το χρονικό σημείο της έρευνας δεν είναι τυχαίο, αλλά επιλέχθηκε για να ανακόψει την επιστροφή του κ. Σαρκοζί στην ηγεσία της γαλλικής Κεντροδεξιάς.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», η μητέρα της Κάρλα Μπρούνι θεωρεί ότι «το πραγματικό σκάνδαλο είναι αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη, ο τρόπος και η στιγμή που επιλέχθηκε για να παρουσιάσουν τις κατηγορίες αυτές σε βάρος του Νικολά».

«Είναι ακριβώς η στιγμή για να του κόψουν τα πόδια μια δια παντός. Ήταν φανερό ότι η πολιτική καριέρα του δεν θα σταματούσε εκεί (...). Η πρωτοβουλία της δικαιοσύνης έρχεται ακριβώς τη στιγμή που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στην ηγεσία του (κεντροδεξιού κόμματος) UMP», δηλώνει η Μαρίζα Μπρούνι Τεντέσκι.

«Περιέργως αυτή η έρευνα βγαίνει τώρα. Η στιγμή η οποία επιλέχθηκε ''φωνάζει'' την επιθυμία για βεντέτα, πέραν του ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να βάλουμε το χέρι στη φωτιά για την ηθική του ακεραιότητα. Εμείς που είμαστε πιο κοντά του, είμαστε εξοργισμένοι», δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός και πεθερά του πρώην προέδρου, ο οποίος τελεί υπό δικαστική έρευνα, μετά την κράτησή του στα πλαίσια της υπόθεσης για άσκηση αθέμιτης επιρροής και παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης.