Mε τις συγκρούσεις να επεκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή, η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας.

Ειδικότερα, σχεδιάζει στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των περιοχών, όπως δήλωσε τη Μεγάλη Παρασκευή ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, και του Ντονμπάς.

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Την ίδια στιγμή, τις συκγρούσεις κλιμακώνουν κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ οι ρωσικές μονάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας. Η Ρωσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στην περιοχή Ζαρίσνε. Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προελάσουν γύρω από την πόλη Ρουμπίζνε στην περιοχή Λουχάνσκ. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και γύρω από την πόλη Ποπάσνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του επιτελείου, μέρος της πόλης αυτής ήδη ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Πλήξαμε 58 στρατιωτικούς στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας»

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, τη Μεγάλη Παρασκευή επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τονίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.