Μεγάλη ποσότητα όπλων που έχουν παραδοθεί στο Κίεβο από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε ο ρωσικός στρατός, την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες της Δύσης για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας.

«Υπόστεγα με τεράστια ποσότητα ξένων όπλων και πυρομαχικών, που έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, καταστράφηκαν με πυραύλους υψηλής ακρίβειας Kalibr που ερρίφθησαν από τη θάλασσα στο εργοστάσιο αλουμινίου της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διευκρινίστηκε τι είδους όπλα καταστράφηκαν, ενώ επίσης δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η ρωσική ανακοίνωση.

Αεροπορικά πλήγματα

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα κατά 59 ουκρανικών στόχων, μεταξύ των οποίων 50 στους οποίους βρίσκονταν στρατεύματα και 4 αποθήκες πυρομαχικών.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη χθεσινή κομβική συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη, αξιωματούχοι περίπου σαράντα χωρών στη Γερμανία, κατόπιν πρόσκλησης της Ουάσινγκτον, για να ενισχύσουν την άμυνα της Ουκρανίας. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι οι μεγάλες παραδόσεις όπλων από τη Δύση «τροφοδοτούν την σύγκρουση» που ξέσπασε πριν εννέα εβδομάδες.