Δύο ρωσικά σκάφη περιπολίας κλάσης Raptor στη Μαύρη Θάλασσα καταστράφηκαν σήμερα από ένα τουρκικής κατασκευής, πολεμικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar, όπως ανέφερε ο αρχηγός του Γενικού Στρατιωτικού Επιτελείου της Ουκρανίας.

«Δύο ρωσικά σκάφη περιπολίας κλάσης Raptor καταστράφηκαν σήμερα την αυγή κοντά στο Φιδονήσι», έγραψε ο Βαλέρι Ζαλούζνι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δεν υπήρξε κάποια άμεση αντίδραση από τη Μόσχα σχετικά με τον ισχυρισμό αυτό.


Εκρήξεις κοντά στο έδαφος της Ρωσίας

Νωρίτερα, δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην Μπιέλγκοροντ, περιφέρεια της νότιας Ρωσίας που γειτονεύει με την Ουκρανία, ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ μέσω Telegram.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές», ανέφερε ο κ. Γκλάντκοφ στην ανάρτησή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει καταγγείλει σειρά επιθέσεων από ουκρανικές δυνάμεις σε εδάφη της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προειδοποιώντας πως εγκυμονούν κινδύνους για σημαντική κλιμάκωση της κρίσης.

Η Ουκρανία δεν έχει αποδεχθεί ευθέως την ευθύνη, αλλά χαρακτηρίζει τα περιστατικά ως «ανταπόδοση» για τη Ρωσία, εννέα εβδομάδες μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην επικράτειά της.


«Δοκιμάζει την υπομονή μας»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατηγόρησε τη Δύση ότι προτρέπει ανοικτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, προειδοποιώντας την ουκρανική πλευρά να «μην δοκιμάζει την υπομονή μας».