Μυστήριο έχει προκύψει από την προαναγγελθείσα απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ από εκδήλωση. Οπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η βασίλισσα δεν θα παραστεί στα φετινά Garden Parties στους κήπους του παλατιού και θα εκπροσωπηθεί από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας,

Η 96χρονη βασίλισσα, η οποία τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρείται από προβλήματα κινητικότητας και άλλα προβλήματα υγείας, δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά από το 2019.

Η απόφαση αυτή οφείλεται πιθανότατα στη μορφή των πάρτι, καθώς η βασίλισσα θα έπρεπε να στέκεται όρθια για περισσότερο από μία ώρα και να στέκεται στην ουρά για να χαιρετηθεί με τον κόσμο.

Πρόσφατα η βασίλισσα Ελισάβετ νόσησε από Covid, ενώ έχει ακυρώσει την παρουσία της σε πλήθος εκδηλώσεων λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν στο μνημόσυνο που έγινε για το έναν χρόνο από το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ όπου έφθασε υποβασταζόμενη από τον γιο της πρίγκιπα Αντριου και κρατώντας το μπαστούνι της.

Κανονικά διοργανώνονται έως και τρία Garden Parties στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ κάθε καλοκαίρι, καθώς και ένα ακόμη στο παλάτι του Holyroodhouse στο Εδιμβούργο.




Τι είναι τα garden parties

Αφού τα τελευταία δύο χρόνια τα πάρτι ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, οι βασιλικοί βοηθοί ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι θα επιστρέψουν αυτό το καλοκαίρι.

Οι τρεις εκδηλώσεις στο παλάτι του Μπάκιγχαμ θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες τρεις Τετάρτες του μήνα - 11, 18 και 25 Μαΐου. Το πάρτι στο Holyroodhouse θα γίνει στις 29 Ιουνίου.

Τα πάρτι θα πραγματοποιηθούν στο έτος του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας και θα πραγματοποιηθούν για τους καλεσμένους σε αναγνώριση της θετικής συμβολής τους στις κοινότητες σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Εκπρόσωπος του παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσε σήμερα: «Τα πάρτι αυτά θα πραγματοποιηθούν από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ: Η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα θα εκπροσωπηθεί από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στα φετινά Garden Parties, ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι θα την εκπροσωπήσουν θα επιβεβαιωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Θα πραγματοποιηθεί επίσης το «Ετήσιο Garden Party της Not Forgotten Association» την επόμενη Πέμπτη 12 Μαΐου, το οποίο θα φιλοξενήσει η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είναι προστάτιδα της φιλανθρωπικής οργάνωσης.