Σε...ελληνική διάθεση βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς μετά την γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες που επέλεξε να φορέσει για να υποδεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, επιβεβαιώνοντας και το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος» που του αποδίδεται ανά διαστήματα.

Μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν ανέβασε μια φωτογραφία τους από το Οβάλ Γραφείο. Μετά τη δεξίωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε μια φωτογραφία με τους δυο ηγέτες και τις συζύγους τους.





«Ήταν τιμή που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη είναι πιο ισχυρές από ποτέ», ανέφερε η ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν, την οποία συνόδευε η φωτογραφία του ίδιου και της Τζιλ Μπάιντεν με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η συνάντηση της Τζιλ Μπάιντεν με τις Δάφνη και Σοφία Μητσοτάκη

Η «Πρώτη Κυρία», Τζιλ Μπάιντεν καλωσόρισε ξεχωριστά την οικογένεια του Έλληνα πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας. «Επιτέλους καλωσήρθατε στον εορτασμό των 200 ετών και στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων μας. Είναι εκπληκτικό που βλέπω πολλού φίλους εδώ”, είπε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Και συνέχισε: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές φορές την Ελλάδα. Είναι χαρά μου που επιστρέφω αυτή τη φιλοξενία σε εσάς. Είναι τιμή μου που υποδέχομαι τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του. Τη Σοφία, τη Δάφνη… Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις φιλικές μας σχέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.