Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε μια μικρή ζυθοποιεία στη Φινλανδία να γιορτάσει την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Κυκλοφόρησε μια νέα μάρκα μπύρας με το σήμα και την επωνυμία της… Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


Πρόκειται για την ζυθοποιεία Olaf Brewing, που εδρεύει στη Σαβονλίνα, Η νέα μπύρα φέρει το όνομα OTAN (το ΝΑΤΟ στα γαλλικά) και στην ετικέτα υπάρχει το σύμβολο του ΝΑΤΟ, η πυξίδα.

Σύμφωνα με το yle.fi, η εταιρεία εξέταζε εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μια μπύρα με την επωνυμία «NATO», αλλά η τελική απόφαση λήφθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν είχε καταστεί βέβαιο ότι η Φινλανδία θα υπέβαλε επίσημα αίτηση για να γίνει μέλος της Συμμαχίας. «Δεν θα το κάναμε αν δεν πιστεύαμε ότι ήταν καλό για τη Φινλανδία και την ασφάλειά της», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πετέρι Βαντίνεν, σημειώνοντας ότι είναι εύκολο για τις μικρές ζυθοποιίες να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις.

«Στο παρελθόν δεν έχουμε πάρει ιδιαίτερη θέση στα πολιτικά ζητήματα. Τώρα, ωστόσο, η πλειονότητα των Φινλανδών στηρίζει την απόφαση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό τολμήσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα και δεν απαιτούσε πραγματικά πολλή τόλμη, απλώς αποφασίσαμε να το κάνουμε», δήλωσε επίσης.

Η νέα μπύρα της εταιρείας, όπως αναφέρει στο yle.fi ο Διευθύνων Σύμβουλος της Olaf Brewing, φαίνεται ότι έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών και εστιατόρων. «Το τηλέφωνο χτυπούσε όλο το πρωί και οι άνθρωποι ρωτούσαν “πότε μπορείτε να παραδώσετε;”», λέει χαρακτηριστικά ο Πετέρι Βαντίνεν.

Η Σαβονλίνα, πόλη όπου εδρεύει η Olaf Brewing, βομβαρδίστηκε από ρωσικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πετέρι Βαντίνεν είπε ότι η γιαγιά του θυμάται ακόμα τις βόμβες που εξερράγησαν στο κέντρο της πόλης. «Ελπίζουμε ότι μετά την απόφαση για ΝΑΤΟ, δεν θα χρειαστεί να ξαναδούμε ποτέ τέτοια γεγονότα στη Σαβονλίνα ή στη Φινλανδία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.