Η πανδημία αυτή του κοροναϊού δεν θα είναι η τελευταία. Αυτό δήλωσε ο Καρλ Λάουτερμπαχ, υπουργός Υγείας της Γερμανίας, της χώρας που ασκεί τώρα την εναλλασσόμενη προεδρία της G7, την ώρα της συζήτησης για το κοινό σύμφωνο επιδημιολογικής ετοιμότητας.

Οι υπουργοί Υγείας από τις χώρες της Ομάδας των 7 (G7) συμφώνησαν για την επιδημιολογική ετοιμότητα που θα επικεντρώνεται στη συλλογική παρακολούθηση και μια προβλέψιμη άμεση απόκριση προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι στο μέλλον σε περίπτωση νέου ξεσπάσματος πανδημίας, όπως ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση σήμερα, Πέμπτη.

Παράλληλα, οι χώρες της G7 δεσμεύθηκαν σε αύξηση των υποχρεωτικών τους συνεισφορών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατά 50% έως το 2030-2031 για να ενισχυθεί ο διεθνής ηγετικός του ρόλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις σήμερα για να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι αύριο», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Οι υπουργοί Υγείας δεσμεύθηκαν επίσης να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία να λειτουργεί το υγειονομικό της σύστημα και να το ανοικοδομήσει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ