Νέα εμφάνιση έκανε χθες η βασίλισσα Ελισάβετ, χρησιμοποιώντας ωστόσο ένα αμαξίδιο του γκολφ για να περιηγηθεί στους χώρους της Ανθοκομικής Έκθεσης του Τσέλσι με αμαξίδιο του γκολφ.

Έχοντας ταξιδέψει με όλα σχεδόν τα πιθανά μέσα μεταφοράς κατά τη διάρκεια της βασιλείας της– μεταξύ άλλων με Concorde, άμαξες, ατμοκίνητα τρένα, ελέφαντες και ένα πολεμικό κανό στο Νότιο Ειρηνικό – η Ελισάβετ μπορεί να προσθέσει τώρα ένα ακόμη στον κατάλογο.



Περιήγηση με αμαξίδιο του γκολφ στην ανθοκομική έκθεση

To βράδυ της Τρίτης χρησιμοποίησε ένα αμαξίδιο του γκολφ, προκειμένου να παραστεί σε μία από τις αγαπημένες της εκδηλώσεις: την ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι. Πρόκειται για μια έκθεση την οποία αγαπά πολύ καθώς την επισκέπτεται κάθε χρόνο από τότε που ήταν παιδί. Και χθες, ντυμένη στα ροζ, έδειξε τον ενθουσιασμό της καθώς επιθεωρούσε τις εκθέσεις που ήταν αφιερωμένες στην ψυχική υγεία, τις ναυαγοσωστικές λέμβους και την ίδια.

Είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα χρησιμοποιεί αμαξίδιο του γκολφ σε δημόσια εμφάνισή της, αν και χρησιμοποιεί αυτά τα οχήματα για τις μετακινήσεις της στα βασιλικά κτήματα. Επίσης, ενόψει του Πλατινένιου Ιωβηλαίου που θα κορυφωθεί με διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το αμαξίδιο αυτό θα είναι το νέο μέσο της βασίλισσας.

Αλλά με έκταση 23 στρεμμάτων, δεν είναι εύκολο να διασχίσει κανείς όλο τον εκθεσιακό χώρο πόσο μάλλον για την Ελισάβετ η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και μάλιστα, εξαιτίας αυτών, έχει αναγκαστεί να ακυρώσει αρκετές από τις τελευταίες εμφανίσεις της.

Η ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι ήταν η τέλεια ευκαιρία για να αποκαλύψει την τελευταία προσθήκη στο βασιλικό στόλο οχημάτων.

Η βασίλισσα έδειχνε πολύ χαρούμενη που κατάφερε να πάει σε μία από τις αγαπημένες της εκθέσεις, την οποία επισκέπτεται από τότε που ήταν παιδί.



Ακυρώνει εμφανίσεις

Αφότου η μονάρχης δεν παρέστη στο άνοιγμα του Κοινοβουλίου αυτό τον μήνα – στη θέση της παραβρέθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος – υπήρχαν ανησυχίες για το εάν μπορεί να παραστεί σε κάποιες από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο – όταν μάλιστα και η ίδια έχει παραδεχτεί ότι έχει θέματα υγείας.

Οι ανησυχίες αυτές υποχώρησαν έξι μέρες μετά, όταν εμφανίστηκε σε εκδήλωση προς τιμή της - με το μπαστούνι της- και δύο ημέρες αργότερα, βρέθηκε στο σταθμό Paddington για να παρουσιάσει τη νέα γραμμή.

Η βασίλισσα Ελισάβετ με την χθεσινή της εμφάνιση, καθησύχασε τους θαυμαστές της και φρόντισε να δείξει πως είναι ακόμη εδώ, επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας.