Δίχως τέλος είναι οι προκλήσεις από την Τουρκία, με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να συνεχίζει το μπαράζ των προκλητικών δηλώσεων.

Ειδικόετρα, μιλώντας κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα συνιστούν απειλή για την Τουρκία, ότι η Αμερική χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πιόνι, ενώ συνεχίζοντας το παραλήρημά του χαρακτήρισε τα Δωδεκάνησα «ανοικτή πληγή, που δεν έχει κλείσει».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμαθε από τους βάνδαλους παππούδες τους που έπεσαν στη θάλασσα. Ο βυθός της θάλασσας τους ξανατραβάει. Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά. Οι εννέα βάσεις που έστησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι απειλή για την ασφάλειά μας. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πιόνι», είπε ο Μπαχτσελί σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες.

«Αν δείτε τη στρατηγική αυτή που αναπτύσσεται μπροστά μας, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει τίποτε στη γνώμη μας. Τα μέτωπα της εσωτερικής και εξωτερικής κατοχής να μην το ξεχνούν ούτε λεπτό: η κλεμμένη ιδιοκτησία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της», συνέχισε.

Μπαχτσελί: Σφετερίστηκαν άδικα τα Δωδεκάνησα

«Εμείς δεν είμαστε κράτος ή έθνος που λυγίζει μπροστά σε τέτοιες απειλές. Οι απαιτήσεις της Ελλάδας για τα F-15 και F-16 δεν είναι πρόσκληση για ειρήνη, αλλά για πόλωση και μια διαδικασία που θα οδηγήσει στα όπλα. Το θέμα των Δωδεκανήσων είναι μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμη. Σφετερίστηκαν άδικα τα Δωδεκάνησα από την Τουρκία και σήμερα βάζουν όπλα εκεί. Ακόμη κι αν δούμε το πρόβλημα αυτό από τη στρατηγική σκοπιά της καλής γειτονίας, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η κλεμμένη ιδιοκτησία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της. Είτε οικειοθελώς, είτε διά της βίας, θα απονεμηθεί δικαιοσύνη», είπε ο Μπαχτσελί.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι εύθραυστη από κάθε σκοπιά. Όπως εδώ και εκατό χρόνια, ξαναστηρίζεται σε κέντρα ισχύος. Ο στόχος να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια δεν είναι εφικτός χωρίς αιματοχυσία. Το τουρκικό έθνος δεν θα ανεχθεί την Ελλάδα, η Τουρκία είναι μια χώρα που μιλά ειλικρινά και εμπιστεύονται τη φιλία της. Ανοχή στον καταπιεστή συνιστά προδοσία του καταπιεσμένου. Παλιοί εχθροί δεν γίνονται φίλοι», δήλωσε ο Μπαχτσελί.